Japonya Yolcusu Gençten Süleymanpaşa Belediyesine Ziyaret

Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku, önümüzdeki günlerde lise eğitiminin bir yılını geçireceği Japonya’ya gidecek olan lise öğrencisi Tuna Dilbaz’ı ağırladı.

Rotary Uluslararası Uzun Dönem Öğrenci Değişim Programı kapsamında öğreniminin bir yılını Japonya’nın başkenti Tokyo’da geçirecek olan Lise üçüncü sınıf öğrencisi Tuna Dilbaz, babası Mehmet Dilbaz ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesine ziyarette bulunarak Belediye Başkanvekili Emin Benan Utku ile görüştü.

UTKU, GENÇ TUNA’DAN TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITMA SÖZÜ ALDI

Ziyarette Tuna Dilbaz’dan programın detayları ile ilgili bilgi alan Başkanvekili Utku, öğrenciye Japonya macerasında başarılar diledi. Tuna’ya Süleymanpaşa’nın simgelerinden biri olan Karacakılavuz el dokuması hediye eden Utku, kendisinden Türk kültürünü ve Tekirdağ’a özgü değerlerimizi Japon arkadaşlarına tanıtmasını rica etti.

ERTUĞRUL FİRKATEYNİ KAPTANI ALİ BEY’İN HEMŞEHRİSİ

Japonya açıklarında fırtınaya kapılarak batan Ertuğrul Firkateyni’nin kaptanının Tekirdağlı olduğunu da hatırlatan Utku, bu trajedinin iki ülke arasında güçlü bağlar oluşturduğunu, Kaptan Ali Bey’in hemşehrisi olarak Tuna Dilbaz’ın Türk-Japon dostluğunun daha da güçlenmesine katkıda bulunmak gibi bir misyonu da üstlendiğinin altını çizdi. Utku, Dilbaz’a ihtiyacı olan her konuda destek olacaklarının da sözünü verdi.

TUNA DİLBAZ’DAN TEŞEKKÜR

Japonya’da bir eğitim yılı boyunca bir ailenin yanında kalacak olan genç Tuna da misafirperverliği ve destekleri için Başkan Yardımcısı Utku’ya teşekkür ederek bu desteğe layık olabilmek ve Japonya’da Türk kültürünü tanıtmak için çok çalışacağını sözlerine ekledi.

BİR JAPON ÖĞRENCİ DE BİR YIL SÜLEYMANPAŞA’DA OKUYACAK

Başarılı öğrenci Tuna’nın babası ise öğrenci değişim programı kapsamında, kendilerinin de Süleymanpaşa’da öğrenim görecek bir Japon öğrenciyi bir yıl boyunca misafir edeceklerini belirterek, iki taraflı sürdürülecek bu programın Tekirdağ’ın tanıtımına ve Türk-Japon dostluğuna büyük katkısı olacağına inandığını söyledi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. 

Haber Tarihi: 01.08.2024
Okunma Sayısı: 21
Süleymanpaşa Belediyesi
Ortacami Mah. Hükümet Cad. No:14
Süleymanpaşa / TEKİRDAĞ
0 (282) 259 59 59
ozelkalem@suleymanpasa.bel.tr
T.C. SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ © Copyright 2024